Dit zijn de 4 mooiste natuurgebieden van Nederland

Blog Dit zijn de 4 mooiste natuurgebieden van Nederland

Nederland is dan misschien een klein land maar toch heeft Nederland ontzettend veel natuurgebieden. Er zijn geen bergen in ons kikkerlandje maar toch zijn de natuurgebieden prachtig. Ben je van plan een mooie wandeling te maken, ben je opzoek naar een natuurgebied om te fotograferen of ga je liever fietsen? Dit kan allemaal in deze prachtige natuurgebieden in Nederland.

 

De wadden

Nederland boft maar met de acht Waddeneilanden. Waarvan vijf bewoonde eilanden en drie onbewoond. Al deze eilanden hebben prachtige natuurgebieden. Van mooie duinen en stranden tot open weilanden en bossen. Een voorbeeld van een van de mooie natuurgebieden is de Slufter op Texel. Het is een ontzettend uniek gebied wat je nergens anders in Nederland vindt. Er is dan ook een uitkijkpunt waar je over het hele gebied uitkijkt. Daarnaast kan je ook meerijden met paard en wagen of als je liever zelf het gebied wilt ontdekken kan je er ook wandelen. 

 

De Veluwe

Als je in Nederland woont ken je de Veluwe vast wel, dit is namelijk een van de bekendste natuurgebieden in Nederland. Van prachtige zandvlaktes tot verschillende soorten bossen en openvlaktes. Omdat het gebied zo populair is, zijn er ontzettend veel wandel en fietsroutes uitgestippeld. Een perfecte plek voor een dagje uit!

 

De Biesbosch

De Biesbosch is een van de grootste zoetwatergetijdengebieden van Nederland. Het gebied ligt dan ook vol water waar je kan varen. Ga je zelf in een roeiboot of ga je mee op een toerbootje? Ook te voet of met de fiets kan je het natuurgebied ontdekken. Niet alleen veel mensen zijn te vinden in het gebied maar er leven ook ontzettend veel dieren. 

 

Nationaal Park Dwingelderveld

In Drenthe heb je het Dwingelderveld. Het gebied is ontzetten groot en er valt veel te ontdekken. Van openvlaktes tot prachtige wateren en zandvlaktes. Het gebied zit vol met fiets en wandelroutes van leuke bruggetjes tot historische plekken zoals de radiotelescoop of de schaapskooi. Vele campings liggen in het natuurgebied, perfect voor een weekendje weg! Het is dan ook maar liefst 37 km2. Het gebied ligt in Dwingeloo en grenst aan Ruinen, Spier en Beilen. 

Recente berichten