De mooiste Europese landen om te gaan kamperen

Blog De mooiste Europese landen om te gaan kamperen

Vind jij kamperen helemaal de bom en kan jij genieten van de natuur om je heen en ben je al die luxe helemaal niet nodig? Er zijn genoeg landen in Europa waar je prachtige kunt kamperen midden in de natuur. Heerlijk je kamp opbouwen, spelletjes doen en zelfvoorzienend leven. Na lange wandeltochten heerlijk uitrusten bij het kampvuur. Hieronder vind je een rij met de leukste kampeerplekken in Europa. 

 

Wildkamperen

Zweden staat toch echt op een als je het hebt over de beste kampeerplekken in Europa. In Zweden mag je namelijk wildkamperen. Dit betekent dat als jij een mooi plekje hebt gevonden dat je daar je kamp kan opbouwen. Je hoeft dus niet per se op een camping te staan maar je kan helemaal zelf uitkiezen waar je wilt gaan overnachten. Zweden is niet het enige land waar je vrij mag kamperen want ook in andere Scandinavische landen zoals Finland en Noorwegen mag dit ook. Maar niet alleen in Scandinavië is dit toegestaan want ook in landen als Schotland, Litouwen, Estland, Letland, Roemenië en Slowakije is dit toegestaan. 

 

Kamperen in de bergen

Ben je het platteland in Nederland even zat en wil je de bergen in? Europa heeft genoeg landen met bergen waar je kan kamperen. Zo heb je Oostenrijk en Zwitserland. Beide landen staan bekend als wintersport landen maar ook in de zomer zijn deze landen prachtig om te bezoeken. Vooral als je opzoek bent naar bergen. Andere landen met veel bergen zijn Georgië, Frankrijk, Italië of gewoon lekker dichtbij huis in de Ardennen. 

 

Kamperen aan het water

Wil je liever lekker zonnen of afkoelen na een lange wandeling? Er zijn genoeg campings in Europa die aan de zee of aan een meer liggen. Zo heb je het wel bekende Gardameer in Italië. Maar ook heb je allerlei campings aan de kust van bijvoorbeeld Frankrijk, Spanje en Portugal. Heb jij een keuze kunnen maken? Gelukkig zijn genoeg keuzes!

Recente berichten