Dingen die je kan doen tijdens een lange autorit

Blog Dingen die je kan doen tijdens een lange autorit

Ga je deze vakantie op reis en weet je niet wat je al die uren in de auto moet doen? Alleen maar uit het raam kijken en genieten van het uitzicht begint waarschijnlijk wel een keer te vervelen. Gelukkig zijn er genoeg dingen die je in de auto kan doen om je reis net wat leuker te maken. 

Autobingo

Er bestaan best wel wat verschillende auto bingo’s maar deze matchen niet altijd met je omgeving. Daarom kan je ook zelf een bingo maken. Zo kan je zelf bedenken wat voor dingen je moet zoeken. Het is ontzettend simpel, maak een tabel in bijvoorbeeld Word en vul deze met woorden of plaatjes. Zo kan je er bijvoorbeeld een paard opzetten, een kasteel, bergen en zo zijn er ontzettend veel dingen waar je de bingo kaart mee kan vullen. Nu hoef je hem alleen maar uit te printen en klaar is kees! Een andere versie van een auto bingo is met automerken. Vul je blad met allemaal automerken zoals BMW, Mercedes, Opel en Ferrari. Kruis het automerk af als je hem ziet rijden, wie het eerst alle merken heeft gezien heeft gewonnen. 

 

Wie is het?

Je kent het spel ‘Wie is het?’ vast wel. Dit kan met z’n tweeën gespeelt worden maar ook met meerderen. Je bedenkt een persoon voor een van je tegenspelers. Je tegenspeler moet dan doormiddel van ja en nee vragen erachter komen wie hij of zij is. Ook jij moet raden wie jij bent.

 

Radiospel

Luister je tijdens het rijden naar de radio? Doe dan een wedstrijd wie als eerste het liedje raad. Om het spel uit te breiden kan je ook de artiest raden. Als je een van beide goed hebt heb je één punt en als je beide weet krijg je twee punten.

 

Tips!

Eigenlijk heb je in de auto genoeg tijd om van alles en nog wat te doen. Zo kan je film kijken, een boek lezen, kaarten meenemen, tekenen, slapen, een verhaal schrijven, superveel spelletjes doen zoals ‘Ik zie ik zie wat jij niet ziet’.

Recente berichten